torsdag 24 september 2015

Dagens kapitel, Apg 14...

Här blir Paulus och Barnabas förväxlade med de grekiska gudarna som tillbads i landet. Eftersom folket pratade på sitt eget språk så förstod inte Paulus och Barnabas vad som höll på att ske, tills det att det gick upp för dom när folket ville offra åt dom. Detta gjorde apostlarna förtvivlade och dom försökte få människorna på andra tankar. Detta förtydligade dom genom att riva sönder sina kläder för att bevisa att dom var människor precis som folket i staden.
"Ni måste sluta upp med att tillbe dessa hjälplösa gudar och i stället be till den levande Guden som har skapat himlen och jorden och havet och allt som finns i det. Apg 14:16 

Det här för tankarna till allt som avgudas i vår värld. Människor söker efter meningen med livet på alla möjliga sätt, via spådom, horoskop, yoga, kristaller mm, listan kan göras lång. Personlig tro är ett populärt begrepp, som används flitigt. Ett smörgåsbord där man kan plocka ihop sin egen tro med diverse influenser och helst inget som låter jobbigt, där man måste känna dåligt samvete. Men varken apostlarna eller Jesus lovade oss ett liv utan svårigheter och prövningar.

Allting i ditt liv som blir viktigare än Gud, blir en avgud. Det är det första budet, Du ska inte ha andra Gudar vid sidan av mig. 

Fråga att fundera över...
Sätter du Gud först i ditt liv?
Vad får mest av din tid i ditt liv?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar